Branzoaice sau aluat pentru cozonac

Trimis de Gabriela Gabriela la 12-02-2013 22:29

Ingrediente:
Aluatul :

1 kg faine de calitate foarte buna

125 g zahar

2 oua

50g unt topit si racit

750 ml lapte

un cub de drojdie

Umplutura
500 g brinza de vaca

100 g zahar

1 plic zahar vanilat

100 g stafide puse la inmuiat in rom

1-2 oua

coaja rasa de la o lamiie

 

1 ou batut pentru uns deasupra

 

Realizare :Aluatul se framinta 30-40 de minute si se lasa la dospit alte 40-50 de minute.

Se pune apoi aluatul pe masa si se mai framinta 2-3 minute.Se acopera si se mai lasa 15 minute la dospit.

Apoi se intinde o foaie cu grosimea de 2 cm si se taie in patrate cam de 12 cm latura sau cit vreti sa fie de mari brinzoaicele.

Cu o lingura se umplu brinzoaicele cu crema de brinza, se aduc spre mijloc cele 4 colturi de aluat si se pun in tava unsa. Se ung brinzoaicele cu ou batut si se dau la cuptor sa se coaca.

Ies vreo 20 de bucati.

Aluatul acesta se poate folosi si la prepararea a doi cozonaci , care se pot umple cu ce doriti !

Retete asemanatoare
Langosi
Ingrediente: Aluatul : 1 kg faine de calitate foarte buna 125 g zahar 2 oua 50g un
Branzoaice sau aluat pentru cozonac
Ingrediente: Aluatul : 1 kg faine de calitate foarte buna 125 g zahar 2 oua 50g un
Baghete Picante
Ingrediente: Aluatul : 1 kg faine de calitate foarte buna 125 g zahar 2 oua 50g un