Bors de Sfecla Rosie, cu Grausor

Trimis de Gabriela Gabriela la 12-02-2013 22:23

Ingrediente:
1-2 buc. sfecla rosie,
1 buc praz,
1 morcov,
1 radacina de patrunjel,
1 pastarnac,
1 telina mica,
1 ceapa potrivita,
1 legatura ceapa verde,
1 legatura stevie,
1 legatura hasmatuchi (asmatuc),
1 legatura marar,
1 legatura grausor (untisor),
3-4 cartofi,
1/2 litru bors de putina,
sare,
leustean.

 

Realizare : Se pune la fiert apa (cam 1 litru) cu sare. Cand apa clocoteste se adauga pe rand: ceapa si prazul, apoi leguminoasele taiate cuburi, cartofii. Dupa ce dau 2-3 clocote se adauga sfecla data pe razatoare. Cand cartofii sunt aproape fierti se adauga verdeturile tocate, oprindu-se putin patrunjel pentru presarat in farfurie. Se adauga imediat dupa verdeturi borsul fiert.
Se serveste cu patrunjel verde si leustean proaspat tocate, presarate in farfurie!

Retete asemanatoare
Bors de miel cu leustean si ceapa verde
Ingrediente: 1-2 buc. sfecla rosie, 1 buc praz, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 pasta
Supa cu mazare, taitei de casa si sunca
Ingrediente: 1-2 buc. sfecla rosie, 1 buc praz, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 pasta
Supa de fazan
Ingrediente: 1-2 buc. sfecla rosie, 1 buc praz, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 pasta