Bors de miel cu leustean si ceapa verde

Trimis de Gabriela Gabriela la 12-02-2013 22:21

Ingrediente:
¾ kg cap de miel si spata
4 legaturi de ceapa verde
1 legatura patrunjel
1/2 legatura leustean
1 lingura orez
sare
1/2 litru bors
1 galbenus

 

Realizare : Se pune la fiert cu 1 ½ l apa cu sare, capul intreg cu restul de carne taiata bucatele, mai intii bine spalate. Se ia spuma care se formeaza deasupra, se adauga ceapa verde taiata si orezul curatit. Cind carnea este aproape fiarta, se adauga borsul fiert separat. Se lasa sa mai dea 2-3 clocote impreuna. Se adauga patrunjelul si leusteanul tocat. Se acopera si se da deoparte. Dupa gust, se poate drege borsul cu galbenus de ou.

Retete asemanatoare
Ciorbe de perisoare
Ingrediente: ¾ kg cap de miel si spata 4 legaturi de ceapa verde 1 legatura patrunjel
Bors cu perisoare de peste
Ingrediente: ¾ kg cap de miel si spata 4 legaturi de ceapa verde 1 legatura patrunjel
Bors de legume
Ingrediente: ¾ kg cap de miel si spata 4 legaturi de ceapa verde 1 legatura patrunjel