pizza calzone

Trimis de Antonia Kunis la 12-02-2013 20:31

Pizza a devenit un preparat popular si pe la noi deoarece e bun si capricios ,Pentru aluat

400 g făină
25 g drojdie
1 ou
1 praf sare
50 ml ulei
100 ml apă minerală sau lapte
Pentru umplutură
10 felii muşchiuleţ afumat
8 felii şuncă de Praga
50 g caşcaval
100 g mozzarella
cimbru uscat
parmezan
3 lingurite ulei de măsline
măsline feliate
1 gălbenuş


 

. Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc şi se adaugă sarea, oul, uleiul, maiaua şi laptele sau apa minerală. Se amestecă şi se obţine o cocă uşor de modelat. Se frâmântă coca câteva minute şi, când se desprinde uşor de pe degete, se acoperă cu un prosop şi se lasă la crescut.
2. Ingredientele pentru umplutură se taie bucăţele potrivite şi se amestecă. Se presară cimbrul uscat şi măciant şi se stropesc cu ulei de măsline.
3. După ce a crescut aluatul, se scoate pe planşetă şi se împarte în 4 părţi egale. Fiecare bucată se întinde cu sucitorul si se unge pe margini cu gălbenuş bătut.
4. Ingredientele se aşază pe jumătate din foaia de pizza şi se împachetează. Se presează cu degetele pe margini ca să nu iasă umplutura şi se aranjează în tavă. Se ung cu gălbenuş şi se preasară parmezan. Se dă la cuptor. Se servesc cu sos de roşii.

 

Retete asemanatoare
Pizza vegetariana
Pizza a devenit un preparat popular si pe la noi deoarece e bun si capricios ,Pentru aluat 400 g
Pizza de casa cu salam si carnati oltenesti
Pizza a devenit un preparat popular si pe la noi deoarece e bun si capricios ,Pentru aluat 400 g
Pizza Margherita
Pizza a devenit un preparat popular si pe la noi deoarece e bun si capricios ,Pentru aluat 400 g