Cornete umplute

Trimis de Paulik la 24-12-2012 12:08
Cornetele umplute cu vanilie sau ciuocolata in functie de preferinta, sunt gustoase si foarte usor de preparat. Va recomad acesta reteta ca desert pentru masa de Craciu sau Revelion.
  • Suc de lamaie: 15 ml
  • Faina: cat cuprinde
  • Amoniac: o lingurita
  • Lapte: 100 ml
  • Zahar: 5 linguri
  • Oua: 2 buc
Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, esenta, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina. Se framanta bine un aluat potrivit de moale. Se intinde in foaie subtire si se taie in fasii lungi cu care se imbraca apoi formele de cornete. Se coc 15-20 minute. Se scot de pe cornete cat sunt calde. Se lasa sa se raceasca si se umplu cu crema dorita, cu budinca frisca sau ciocolata.
Retete asemanatoare
Tiramisu
Cornetele umplute cu vanilie sau ciuocolata in functie de preferinta, sunt gustoase si foarte usor d
Pandispan
Cornetele umplute cu vanilie sau ciuocolata in functie de preferinta, sunt gustoase si foarte usor d
Tort de biscuiti cu frisca
Cornetele umplute cu vanilie sau ciuocolata in functie de preferinta, sunt gustoase si foarte usor d