Pandispan

Trimis de Paulik la 24-12-2012 09:57
Atunci cand sunteti in pana de idei si simtiti o nevoie nebuna de ceva dulce, va recomand un pandispan dulce si pufos. Dupa o reteta traditionala invatata de la mama, ori de cate ori sunt in criza de timp prepar un pandispan.
  • Praf de copt: 1 pliculet
  • Ulei: 3 linguri
  • Faina: 5 linguri
  • Oua: 5 buc
  • Zahar vanilat: 5 linguri
  • Rom: 1 buc
Pentru inceput se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei se adauga peste albusuri si se amesteca usor, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam usor amestecand cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Din compozitia de mai sus dam deoparte cateva linguri (4-5 sunt suficiente). Adaugam cacaoa si esenta de rom si omogenizam.
In tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina punem 2-3 linguri din compozitia alba, apoi 1 lingura din compozitia cu cacao. Repetam procedeul pana terminam cele 2 compozitii. La sfarsit zgaltaim putin tava de la stanga la dreapta, sa asezam mai bine compozitia in tava si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra. Obtional se pot adauga in compozitie cateva fructe.Se lasa la racit apoi se poate servi la o ceasca de cafea cu cea mai buna prietena. Pofta buna!!
Retete asemanatoare
Clatite
Atunci cand sunteti in pana de idei si simtiti o nevoie nebuna de ceva dulce, va recomand un pandis
Eclere cu crema de vanilie
Atunci cand sunteti in pana de idei si simtiti o nevoie nebuna de ceva dulce, va recomand un pandis
Gogosi fara ulei cu nutella
Atunci cand sunteti in pana de idei si simtiti o nevoie nebuna de ceva dulce, va recomand un pandis