Penne all' arrabiata

Trimis de Andreea Lazar la 12-02-2013 10:44
  • Penne: o punga
  • Rosii: 1/2 kg
  • Usturoi: 3 catei
  • Ardei rosii grasi: 2
  • Ulei de masline: o lingura
  • Ardei iute: 1
  • Ceapa: 1
  • Sare si piper: dupa gust
  • Patrunjel: optional

Rosiile se lasa la oparit in apa fierbinte cateva secunde, dupa care se decojesc, se taie in sferturi si li se scot semintele si miezul.
Ardeii grasi se curata de cotoare si seminte si se taie fasii subtiri. Ardeiul iute se taie rondele.

Usturoiul se piseaza si se pune in tigaie in ulei incins pentru circa 1 minut, dupa care venim cu ceapa tocata marunt. Mai lasam 5 minute la calit. Adaugam rosiile si ardeii, cu sare si piper dupa gust si lasam 10 minute.

Intre timp pregatim pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, de regula 10 minute de fierbere in apa cu sare.
Cand sunt gata, ca sa nu se lipeasca, se trec sub un jet de apa rece. Se adauga la sos si se lasa cateva minute sa se patrunda, inainte de servire.