Ciulama de ciuperci cu masline pe pat de mamaliguta

Trimis de Andreea Lazar la 12-02-2013 09:55
  • Ciuperci Champignon: 500 gr
  • Masline mari: un pumn
  • Usturoi: 4 catei
  • Ceapa rosie: 1
  • Faina: o lingura
  • Smantana: 200 ml
  • Malai: 6-7 linguri
  • Ulei de masline: 2-3 linguri
  • Sare si piper: dupa gust
  • Marar: o legatura

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline.
Ciupercutele se taie felii si se calesc si ele alaturi de ceapa, dupa care se adauga 2 pahare de apa si se lasa pana cand scade apa, dupa care se adauga sare si piper si maslinele.
Pregatim si mamaliguta intre timp, dupa cum bine stim.

Iar intr-un castronel amestecam bine o lingura de faina cu putina apa calduta si adaugam peste ciuperci, amestecand energic, sa nu se faca cocoloase. Mai lasam pe foc 10 minute.
Pisam usturoiul si-l adaugam la ciulama de ciuperci si cand au trecut cele 10 minute, dam oala de pe foc si adaugam smantana.
Tocam mararul marunt si punem in ciulama (optional, daca nu, folositi mararul pt decor).
Ciulamaua de ciupercute cu masline se serveste pe pat de mamaliguta.
Pofta buna!