Prajitura cu crema de caramel

Trimis de Bucatarul la 22-12-2012 12:25
Prajitura cu crema caramel este o prajitura delicioasa si rapida pe care o putem prepara foarte usor in casa si asezata pe un platou de Craciun si Revelion da foarte bine si e si foarte gustoasa.
  • Oua: 6
  • Zahar: 12 linguri
  • Praf de copt: 4 linguri
  • Faina: 10 linguri
  • Zahar: 200 gr la crema de caramel
  • Unt: 100 gr la crema de caramel
  • Frisca lichida: 150 ml
  • Vanilie:
  • Vanilie:
Blat:
Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna aluatul. Se coace in cuptorul deja incins, timp de 20-25 minute. Blatul se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Crema caramel:
Intr-un vas, se topeste zaharul pana devine lichid si capata o culoare aurie. Se da vasul deoparte si se adauga, cu grija, frisca lichida. Se amesteca pana se topeste caramelul si se adauga untul. Se pune vasul din nou pe foc si se fierbe compozitia, amestecand continuu, pana capata consistenta unei smantani groase. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se toarna intre cele doua foi. Prajitura se poate decora cu grilaj din ciocolata topita.

Mod de servire
Prajitura cu crema caramel se lasa la rece pana se incheaga crema, apoi se taie dupa preferinta.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Retete asemanatoare
Tort cu ciocolata si caramel
Prajitura cu crema caramel este o prajitura delicioasa si rapida pe care o putem prepara foarte usor
Prajitura krantz
Prajitura cu crema caramel este o prajitura delicioasa si rapida pe care o putem prepara foarte usor
Alba ca zapada
Prajitura cu crema caramel este o prajitura delicioasa si rapida pe care o putem prepara foarte usor