Ciocolata cu nuci si rom

Trimis de Antonia Kunis la 12-02-2013 20:27

acest preparat are un gust extraordinar.800 g lapte praf

225 g unt
1 praf sare
300 g zahar
175 ml apă
1 plic zahăr vanilat
2-3 linguri rom natural
150 g cacao

 

1. Se pun nucile în cuptor şi se coc la 150°C, timp de 5 minute. Se scot, se răcesc şi se taie mărunt.
2. Se amestecă zahărul cu apa şi zahărul vanilat. Se lasă să se topească zahărul la rece şi apoi se fierbe amestecându-se continuu. Se adaugă untul şi se fierb la foc mic. Se cern cacaua şi laptele praf şi se adaugă în sirop, împreună cu nucile, praful de sare şi romul.
3. Se amestecă energic deoarece se încheagă rapid.
4. Se întinde compoziţia în tava unsă cu unt. Se lasă la rece 1-2 ore. Se porţionează şi se serveşte.

Retete asemanatoare
Budinca lui Noe
acest preparat are un gust extraordinar.800 g lapte praf 225 g unt 1 praf sare 300 g zahar
Tort menta si ciocolata
acest preparat are un gust extraordinar.800 g lapte praf 225 g unt 1 praf sare 300 g zahar
Prajitura semiluna
acest preparat are un gust extraordinar.800 g lapte praf 225 g unt 1 praf sare 300 g zahar