Prajitura cu firimituri

Trimis de Andreea Lazar la 11-02-2013 10:59
  • Faina: 1/2 kg
  • Mere: 1 kg
  • Ulei de masline: 200 ml
  • Apa fierbinte: o ceasca
  • Sare: un praf
  • Miere: 4 linguri
  • Gris: 3 linguri
  • Scortisoara: o lingurita
  • Nucsoara: o lingurita

 Amestecam bine faina cu uleiul de masline si un praf de sare. Adaugam o ceasca de apa fierbinte, amestecam din nou, apoi presaram faina pe masa de lucru sau pe un tocator si framantam putin coca.

Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le amestecam cu 4 linguri de miere, o lingurita de scortisoara si o lingurita de nucsoara. Punem pe foc pana mai scade sucul merelor si spre sfarsit adaugam 3 linguri de gris. Lasam deoparte sa se raceasca.

Ungem o tava dreptunghiulara de cuptor cu putin ulei si o tapetam cu gris.

Luam din coca un pic mai mult de jumatate si intindem o foaie in tava. Adaugam compozitia de mere si nivelam.

Restul de coca il amestecam cu 2 linguri de faina, apoi radem coca formata pe razatoarea mare, peste mere.

Dam tava la cuptor pentru 35-45 de minute.

Prajitura cu firimituri este o prajitura de post, crocanta si foarte gustoasa.