Tarta cu fructe

Trimis de Andreea Lazar la 11-02-2013 10:35


 

  • Faina: 4 linguri
  • Zahar: 4 linguri
  • Oua: 4
  • Kiwi: 5-6
  • Cirese sau visine: 2 linguri
  • Lapte: 2 cesti
  • Praf de copt: o lingurita
  • Unt: o lingura
  • Bucati de ananas: 6 linguri
  • Ulei: 2 linguri
  • Extract de vanilie: o lingurita
  • Zahar vanilat: un pliculet
  • Amidon de porumb: 3 linguri
  • Zahar pentru budinca: 1/2 ceasca
  • Sare: un varf

Se separa ouale. Albusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se bat spuma sau se mixeaza.
Galbenusurile se amesteca cu o lingura de lemn impreuna cu uleiul, apoi se toarna peste albusurile batute spuma. La final se adauga faina si praful de copt si se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus. Se pune aluatul intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se lasa la cuptor 15-20 de minute pana capata o culoare aurie.

 

Budinca de vanilie:

Se pune laptele intr-o cratita pe foc pana incepe sa fiarba.
Intr-un castron se toarna zaharul, amidonul de porumb si sarea si se adauga in laptele fierbinte treptat si amestecand mereu.
Se lasa pe foc pana cand compozitia incepe sa se ingroase dar avand grija sa nu ajunga la fierbere.

Se intinde pe tarta budinca de vanilie, apoi ornam cu fructe: felii de kiwi, bucati de ananas si cirese.

Mod de servire
Tarta cu fructe si budinca de vanilie se serveste rece.