Cochilii cu sos rece si castraveti

Trimis de Andreea Lazar la 11-02-2013 10:19

O reteta simpla, usor de facut, gustoasa si cu ingrediente neprocesate, naturale, nepreparate la caldura, inca o dovada a faptului ca pastele merg foarte bine si cu sos rece.

 

 

 

  • Paste cochilii: 250 gr.
  • Masline: 100 gr.
  • Castraveti: 2-3
  • Branzica proaspata degresata: o lingura plina
  • Iaurt degresat: 200 ml
  • Ceapa verde: 4 fire
  • Ulei de masline: cativa stropi
  • Chimen: un varf de lingurita
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Patrunjel: cateva frunzulite
  • Salata verde: cateva frunze

Fierbem pastele dupa instructiunile de pe punga (aproximativ 10 minute), apoi le punem la scurs intr-o strecuratoare si le lasam sa se raceasca; eventual le trecem si sub jet de apa rece.

Intre timp pregatim si legumele astfel: taiem castravetii pe lung, apoi cuburi (atentie! ii lasam in coaja ), taiem si maslinele felii, ceapa verde rondele (pastram un fir pentru decor) si ne apucam si de sos; amestecam iaurtul cu branzica, adaugam putin chimen si putin ulei de masline, sare, piper dupa gust.
Dupa ce s-au racit pastele le amestecam cu legumele, turnam sosul si amestecam bine dar fara sa rupem pastele. Dam putin la frigider sa se raceasca si sa intre bine sosul in cochilii.
Le servim pe pat de salata verde si presaram deasupra frunze de patrunjel si ceapa verde.
 

Retete asemanatoare
Fettuccine carbonara cu mazare
O reteta simpla, usor de facut, gustoasa si cu ingrediente neprocesate, naturale, nepreparate la cal
Spaghete cu scoici, vongole, cozze
O reteta simpla, usor de facut, gustoasa si cu ingrediente neprocesate, naturale, nepreparate la cal
Spaghete al ragu, cu sos ragu
O reteta simpla, usor de facut, gustoasa si cu ingrediente neprocesate, naturale, nepreparate la cal