Salata de cartofi cu sos aioli si crenwursti

Trimis de Andreea Lazar la 10-02-2013 23:55

Asa mult imi place sosul aioli, l-as manca simplu pe paine  si merge foarte bine la salate, spe exemplu o salata cu cartofi.

  • Cartof fiert: 1
  • Galbenusuri crude: 2
  • Usturoi: 5 catei
  • Ulei: 200 ml
  • Zeama de lamaie: o lingura
  • Cartofi: 4
  • Ceapa rosie: 1
  • Ou fiert: 1
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Patrunjel: cateva fire

  Sosul aioli se prepara asa:

Cartoful fiert, cat este fierbinte se rade pe razatoarea mica si se amesteca cu cele 2  galbenusuri si usturoiul pisat; punem o lingura de zeama de lamaie, sare si piper; apoi exact ca la maioneza punem ulei putin cate putin ( cca 300 ml) si frecam pana creste.

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii taiem felii; fierbem si crenvurstii si ii taiem in rondele de 1 cm grosime, iar ceapa o taiem solzisori.
Amestecam salata cu sosul aioli, potrivim de sare daca mai este nevoie, iar deasupra presaram patrunjel si decoram cu felii de ou fiert.

Retete asemanatoare
Salata din piept de pui cu morcov, porumb si telina
Asa mult imi place sosul aioli, l-as manca simplu pe paine  si merge foarte bine la salate, spe
Salata de ridichi ca la bunica
Asa mult imi place sosul aioli, l-as manca simplu pe paine  si merge foarte bine la salate, spe
Salata de cruditati cu branza de capra
Asa mult imi place sosul aioli, l-as manca simplu pe paine  si merge foarte bine la salate, spe