Piept de pui cu orez si curry

Trimis de Andreea Lazar la 10-02-2013 23:23
  • Orez cu bob lung: o cana
  • Piept de pui dezosat: 500 gr
  • Ardei gras rosu: 1
  • Ardei galben: 1
  • Ardei iute: 1
  • Praz: un fir
  • Supa: 200 ml
  • Ulei de masline: 30 ml
  • Curry: 2 lingurite
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Marar: cateva fire

Se fierbe orezul in apa cu sare, se ia de pe foc si se lasa descoperit.
Ardeii grasi se taie fasii, prazul se taie rondele (inclusiv foile) si se calesc in putin ulei de masline, intr-o cratita/tigaie, pentru 5 minute.
Se taie pieptul de pui fasii si se pune si el in tigaie, se presara 2 lingurite de curry si ardeiul iute, se amesteca, se acopera cu un capac si se lasa cateva minute sa se inabuse. Se potriveste de sare si piper si se adauga si supa. Se lasa sa fiarba inca 10 minute, la foc mic.
Sosul cu piept de pui se serveste pe pat de orez si se orneaza cu fire de marar proaspat.