Ratatouille

Trimis de Andreea Lazar la 10-02-2013 23:04

O nebunie de culori si arome si legume fel de fel!

 

  • Vinete: 2
  • Ardei capia: 3
  • Ceapa: 1
  • Ciuperci taiate: un borcan mic
  • Dovlecei: 2
  • Rosii: 2
  • Suc de rosii: o cana
  • Smantana: 200 ml
  • Ulei: cativa ml
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Marar si patrunjel: cateva fire

Pentru inceput se taie ardeii si ceapa marunt si se calesc. Se pregateste o tava pentru cuptor care se unge cu putin ulei. Se pun ardeii si ceapa in tava.
Trecem la vinete; se taie cuburi, se calesc si ele si se pun si ele in tava. La fel, continuam cu ciupercile si dovleceii. Rosiile se taie bucati mai mari si se calesc, apoi se pun in tava peste restul legumelor.
O rosie mare se da pe razatoare, iar sucul se toarna peste legume, se potriveste de sare si piper si se pune la cuptor pentru 20 de minute.
Se pregateste un amestec de smanatana cu verdeata tocata marunt, si dupa 20 de minute se scoate tava si se toarna amestecul de msntana. Se mai lasa la cuptor inca 5 minute, dar cu focul stins.

Retete asemanatoare
chiftele cu dovlecei
O nebunie de culori si arome si legume fel de fel!  
Ciuperci umplute
O nebunie de culori si arome si legume fel de fel!  
Lasagna cu legume
O nebunie de culori si arome si legume fel de fel!