Papanasi copti la cuptor

Trimis de Andreea Lazar la 10-02-2013 22:58

Diferiti de papanasii pe care-i mancam prin restaurante sau pe care-i pregatim acasa fierti sau prajiti in tigaie ca gogosile, acesti papanasi copti in cuptor o sa vi se para niste turtite ciudate, dar sunt extrem de deliciosi (va asigur!), mai ales daca alegeti o urda proaspata si buna; iar cu smantana si dulceata de cirese deasupra sunt foarte apetisanti! In plus sunt atat de usor de facut… ca si unui incepator in “ale bucatariei” o sa i se para floare la ureche.

  • Urda: 400 gr
  • Oua: 2
  • Zahar vanilat: 5 pliculete
  • Zahar pudra: o lingura cu varf
  • Gris: 3 linguri
  • Smantana: 200 ml
  • Dulceata de cirese : cateva linguri
  • Sare: un varf de cutit

Se amesteca urda cu ouale, apoi se pune zaharul pudra, zaharul vanilat, un praf de sare si grisul si se amesteca bine din nou. Se lasa compozitia la rece pentru o jumatate de ora, ca sa se topeasca zaharul si sa se umfle putin grisul.
Intr-o tava de cuptor se pune o hartie de copt si se unge cu putin ulei.

Dupa ce s-a odihnit compozitia, o scoatem din frigider si facem din ea 4 turtite, pe care le asezam frumos in tava; inainte de a le aseza in tava, le tavalim putin prin gris.
Dam la cuptor circa 40-45 de minute. Dupa ce ii scoateti, o sa se mai dezumfle :) , cel putin la mine asa s-a intamplat.
Se servesc imediat cu smantana si dulceata de cirese deasupra!

Comentarii
Adauga un comentariu




In 11-02-2013 16:44 Andreea Lazar a scris:
Intr-adevar... Mie, personal, imi plac mai mult decat cei prajiti!
In 10-02-2013 23:08 Retete de la bunica a scris:
Un desert delicious.
Retete asemanatoare
Cremsnit
Diferiti de papanasii pe care-i mancam prin restaurante sau pe care-i pregatim acasa fierti sau praj
Prajitura mamei
Diferiti de papanasii pe care-i mancam prin restaurante sau pe care-i pregatim acasa fierti sau praj
Tort cu mere fara blat
Diferiti de papanasii pe care-i mancam prin restaurante sau pe care-i pregatim acasa fierti sau praj