Musaca cu dovleac si branza

Trimis de Andreea Lazar la 10-02-2013 22:53
  • Cartofi: 1 kg
  • Dovleac: 500 gr.
  • Usturoi: 2 catei
  • Ceapa rosie: 2
  • Branza: 150 gr.
  • Unt: 50 gr.
  • Sare: dupa gust
  • Patrunjel: cateva fire

Cartofii se spala, se curata si se taie rondele nici prea groase, nici prea subtiri si jumatate din ei se pun intr-o tava de cuptor pe care am uns-o in prealabil cu putin ulei; se adauga sare si piper.

Ceapa se taie felii subtiri si se pune jumatate din ea peste cartofi impreuna cu bucatele de unt.
Se aseaza al doilea strat din dovleac (jumatate din cantitate) care se taie si el rondele sau cum puteti taia din el, cu cutit sau lingura; se mai pune si usturoiul pisat.
Apoi se pun iar cartofi, iar ultimul strat este cu jumatatea cealalta de dovleac, restul de ceapa, bucatele de unt si felii de branza. Mai adaugati 300 ml de apa sau 300 ml de apa cu o lingura de vegeta.
Se lasa la cuptor 30-40 de minute. Se serveste cu patrunjel tocat deasupra.