Biscuiti cu fulgi de ovaz

Trimis de Gabriela Gabriela la 10-02-2013 22:44

Ingrediente:
125 g fulgi de ovaz
125 g faina
65 g unt
100 g zahar
1 ou
1 lingura lapte sau iaurt
1 pachet zahar vanilat


Realizare : Se freaca untul spuma, se adauga zaharul si oul intreg, amestecand timp de 30 de minute. Se adauga zaharul vanilat si fulgii de ovaz, care au fost dati, in prealabil, de trei ori prin masina de macinat nuci si au fost amestecati cu faina. Pentru a se lega bine, se adauga lapte sau iaurt. Se framanta un aluat din care se intinde pe o planseta o foaie subtire. Se taie biscuiti din diferite forme, se asaza pe o tava tapetata cu faina, se ung pe deasupra cu putin lapte sau ou batut si se coc la foc potrivit. Biscuitii din fulgi de ovaz se prepara cu 2 zile inainte de a fi consumati pentru a se fragezi.

Retete asemanatoare
Paine cu coaja crocanta
Ingrediente: 125 g fulgi de ovaz 125 g faina 65 g unt 100 g zahar 1 ou 1 lingura lapte s
Branzoaice sau aluat pentru cozonac
Ingrediente: 125 g fulgi de ovaz 125 g faina 65 g unt 100 g zahar 1 ou 1 lingura lapte s
Biscuiti Sau Fursecuri Cu Bucati De Ciocolata
Ingrediente: 125 g fulgi de ovaz 125 g faina 65 g unt 100 g zahar 1 ou 1 lingura lapte s