Betisoare de pui cu sunca, sufle de sfecla rosie si sos de rucola

Trimis de Gabriela Gabriela la 10-02-2013 22:41

Ingrediente:
Betisoare de pui cu sunca
250 gr file de pui
8 felii speck (80 gr)
Sare
Piper alb
Sufle de sfecla rosie
260 gr sfecla rosie (curata de coaja)
5-6 cuisoare
1 lingura otet balsamic
1 morcov
2 oua
40 gr faina
sare
Sos de rucola
60 gr rucola
3 linguri ulei de masline
1 lingurita otet de vin
1 catel de usturoi
1 lingurita mustar de Dijon


Realizare : File-ul de pui l-am portionat astfel incat am obtinut 4 baghete lungi si subtiri. Am condimentat puiul cu piper alb macinat si putina sare. 2 felii de speck le-am asezat una in continuarea celeilalte (pe lungime). Fiecare dintre baghete am in invelit-o in 2 felii de speck. Am asezat baghetele intr-o tava ceramica unsa cu putin ulei de masline. Am introdus in cuptor la 200 grade Celsius si am lasat pana cand s-au rumenit putin betisoarele de pui.
Sfecla rosie am pus-o la fiert impreuna cu cuisoarele si otetul balsamic. Am lasat sa fiarba aproximativ 25 de minute. Am stors apa, am aruncat cuisoarele si am pasat sfecla pana cand am obtinut un piure fin. La acest piure am adaugat cele 2 oua si am mixat incat 2 minute. Am adaugat putina sare si faina si am amestecat pentru omogenizare. Morcovul l-am curatat de coaja si l-am taiat betisoare subtiri de inaltimea Ramekin-urilor. In 2 Ramekin-uri unse cu putin ulei (intr-unul am pus si hartie de copt), am asezat betisoarele de morcov lasand spatii mici intre ei. Am adaugat piure-ul de sfecla in cele 2 Ramekin-uri si am introdus in cuptor la 180 de grade Celsius. Am lasat sa se coaca aproximativ 20-25 minute.
Pentru sos am pus toate ingredietele intr-un castron inalt si am pasat cu ajutorul blender-ului stick pana cand am obtinut un sos omogen.

Retete asemanatoare
rosii umplute cu peste
Ingrediente: Betisoare de pui cu sunca 250 gr file de pui 8 felii speck (80 gr) Sare Piper
Reteta piftie de curcan
Ingrediente: Betisoare de pui cu sunca 250 gr file de pui 8 felii speck (80 gr) Sare Piper
Rulada de pui
Ingrediente: Betisoare de pui cu sunca 250 gr file de pui 8 felii speck (80 gr) Sare Piper