Budinca diplomat

Trimis de Antonia Kunis la 10-02-2013 20:36

Budinca Diplomat este o reteta frantuzeasca clasica, care a fost adaptata, facandu-se cu fructe confiate, si coapta la cuptor in baie de aburi. Este un desert usor, care se serveste cu frisca sau crema de vanilie.

80g fructe confiate
50g curmale
50ml rom
3 briose uscate
4 oua
125g zahar tos
50g zahar pudra vanilat
750ml lapte
unt topit, pt unsul briosei
50g zahar brun

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade celsius. Pune fructele confiate si curmalele in rom si lasa-le sa se hidrateze. Feliaza briosele si taie discuri de marimea vaselor in care vei face budinca. Vei avea nevoie de 3 discuri pentru fiecare forma.

Prajeste putin briosele daca sunt proaspete in cuptor, cat sa devina aurii.

Intr-un bol mixeaza bine ouale impreuna cu zaharul pudra si cel tos, dupa care adauga si laptele. Ia un cerc complet de briosa, unge-l cu unt si aseaza-l pe fundul fiecarei forme unsa in prealabil cu unt.

Aseaza apoi deasupra feliei de briosa un strat de fructe confiate si curmale, toarna putin din amestecul cu lapte, apoi mai aseaza un disc si tot asa pana folosesti cele 3 discuri de briosa pentru fiecare forma. Ultimul disc taie-l in doua semicercuri, el va fi ultimul, peste care toarna amestec cu lapte din belsug, ca sa prinda o crusta frumoasa, aurie. Presara si putin zahar brun.

Pune formele individuale intr-o tava cu apa care le acopera putin peste jumatate si da la cuptor pentru o ora.

 

Retete asemanatoare
Prajitura cu nuca de cocos
Budinca Diplomat este o reteta frantuzeasca clasica, care a fost adaptata, facandu-se cu fructe conf
Clatite de post cu halva
Budinca Diplomat este o reteta frantuzeasca clasica, care a fost adaptata, facandu-se cu fructe conf
Budinca de gris cu alune
Budinca Diplomat este o reteta frantuzeasca clasica, care a fost adaptata, facandu-se cu fructe conf