Panna cota cu citrice

Trimis de Antonia Kunis la 10-02-2013 20:34

Panna cota este un iubit desert italian, nu este deloc greu de preparat si poate fi servit in multe combinatii. Incearca pe timp de iarna reteta de panna cota cu citrice. Este foarte aromata si usoara, perfecta pentru un desert.

1/2l de smantana dulce;
1/2l de lapte;
200g de zahar pudra;
32 de grame de gelatina in folii;
1 grapefruit
1 portocala

Laptele se pune intr-o craticioara si se incalzeste fara sa fiarba. Gelatina se pune in apa rece si cand s-a umflat se scurge si se pune la topit in laptele caldut. Daca laptele e prea rece si gelatina nu se dizolva se mai pune putin pe aragaz la foc mic pana cand se topeste.

In alta craticioara se pune smantana cu zaharul praf la foc mic si se amesteca pana ce se topeste zaharul, si aici atentie mare pentru ca nu trebuie sa fiarba. Daca nu aveti zahar pudra merge si cel normal, probabil se va dizolva mai greu.

Taiati cele doua fructe in jumatate si stoarceti 100ml de suc (de la ambele). Jumatatile intregi curatati-le de coaja si taiati-le felii.

Dupa ce s-a dizolvat zaharul din smantana dulce adaugati sucul citricelor.

Amestecati continutul celor 2 craticioare si varsati compozitia obtinuta intr-o forma mai mare sau in forme individuale, dupa care lasati la frigider cateva ore (de pe o zi pe alta e recomandat).

Sursa: panna cota, citrice
Retete asemanatoare
Prajitura cu caramel
Panna cota este un iubit desert italian, nu este deloc greu de preparat si poate fi servit in multe
Placinta cu mere si mandarine
Panna cota este un iubit desert italian, nu este deloc greu de preparat si poate fi servit in multe
Ciocolata delicioasa de casa
Panna cota este un iubit desert italian, nu este deloc greu de preparat si poate fi servit in multe