Taitei cu pui si ghimbir

Trimis de Andreea Lazar la 10-02-2013 18:55

O reteta asiatica cu taitei, pui si ghimbir...

  • Piept de pui: o bucata
  • Taitei: 100 gr.
  • Ghimbir: 2 cm
  • Ardei iute: 1
  • Zeama de lamaie: 1/4 lamaie
  • Ceapa verde: 4 fire
  • Ulei: 50 ml
  • Mix de condimente: o lingurita
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Sos de soia: o lingura

Ghimbirul se rade, ardeiul iute se toaca marunt, iar pieptul se taie fasii groase cat degetul mare, de 2-3 cm. Se prajesc in ulei pana se patrunde pieptul de pui, intre timp adaugandu-se mixul de condimente. Spre sfarsit se adauga sosul de soia si ceapa verde taiata rondele sau fasii. Se potriveste de sare si piper.
Inainte de servire, taiteii se stropesc cu zeama de lamaie si apoi se amesteca cu pieptul de pui.

Retete asemanatoare
Penne all' arrabiata
O reteta asiatica cu taitei, pui si ghimbir...
Spaghete cu usturoi
O reteta asiatica cu taitei, pui si ghimbir...
Spaghete cu rosii, masline si capere
O reteta asiatica cu taitei, pui si ghimbir...