Hamburger de peste cu salata de rucola

Trimis de Andreea Lazar la 10-02-2013 18:06

Va invit la o portie de hamburgeri deliciosi din peste! Fara e-uri si nu ingrasa!

 

 

 

  • File de peste : 500 gr.
  • Cascaval ras: 2 linguri
  • Pesmet: 3 linguri
  • Ou: 1
  • Ulei: 6 linguri
  • Lamaie: 1
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Patrunjel: cateva fire
  • Rucola: 200 gr.

Pestele se trece prin masina de tocat carne sau se pune in robot si se mixeaza (eu l-am pus in blender). Patrunjelul se toaca marunt si se amesteca cu pestele tocat. Se rade cascavalul pe razatoarea mare si se adauga la compozitia noastra. Se adauga si pesmetul, oul, 2 linguri de ulei, sare si piper.
Se omogenizeaza, dupa care incepem sa formam hamburgerii sau turtitele. Umezim mainile si incepem sa-i modelam. Mie mi-au iesit 3 bucati.
Se prajesc cate 3-4 minute, pe fiecare parte intr-o tigaie teflonata. De preferat a nu se folosi ulei sau foarte foarte putin.
Salata de rucola o pregatim asa:
Spalam rucola, o tocam si o asezam intr-o salatiera. Stoarcem jumatate de lamaie si punem peste salata, impreuna cu 4 linguri de ulei si sare dupa gust.
Hamburgerii de peste ii servim impreuna cu salata de rucola.
Pofta buna!

Retete asemanatoare
Plachie de crap
Va invit la o portie de hamburgeri deliciosi din peste! Fara e-uri si nu ingrasa!   &nb
Chefal prajit cu legume mexicane
Va invit la o portie de hamburgeri deliciosi din peste! Fara e-uri si nu ingrasa!   &nb
storceag
Va invit la o portie de hamburgeri deliciosi din peste! Fara e-uri si nu ingrasa!   &nb