Agica-sos de Legume Picant, Pentru Iarna

Trimis de Gabriela Gabriela la 09-02-2013 20:20

Ingrediente:
-3 l suc de rosii, fara seminte
-1 kg ardei gras
-5-6 buc. ardei iute
-300 g usturoi
-5-6 mere, rase
-5 radacini de hrean
-5 radacini de patrunjel
-1-2 legaturi patrunjel verde
-1 legatura marar verde
-sare grunjoasa
-zahar, dupa gust
Realizare : Pregatiti separat, din timp, sucul de rosii. Spalati si curatati de seminte ingredientele. Tocati marunt patrunjelul si mararul verde.
Treceti prin masina de tocat carne, separat, ardeiul gras, cel iute, usturoiul, radacina de hrean si cea de patrunjel.
Fierbeti in sucul de rosii ardeiul gras, cel iute si merele rase, pana la o consistenta medie. Adaugati spre sfarsit si usturoiul, lasandu-l sa fiarba putin si el. Adaugati sare, zahar si alte condimente, dupa gust. Puneti apoi, radacina de hrean, de patrunjel, verdeata tocata si lasati sa mai fiarba 1-2 min.
Turnati fierbinte in borcanele sterilizate si incalzite. Inchideti imediat si lasati la dunst uscat (intre paturi), cu gura in jos, pana la racire completa.

Retete asemanatoare
Sos de marar cu smantana
Ingrediente: -3 l suc de rosii, fara seminte -1 kg ardei gras -5-6 buc. ardei iute -300 g us
Sos de maioneza
Ingrediente: -3 l suc de rosii, fara seminte -1 kg ardei gras -5-6 buc. ardei iute -300 g us
Agica-sos de Legume Picant, Pentru Iarna
Ingrediente: -3 l suc de rosii, fara seminte -1 kg ardei gras -5-6 buc. ardei iute -300 g us