Reteta branzoaice

Trimis de Antonia Kunis la 09-02-2013 08:18

O reteta delicioasa de branzoaice.

Pentru aluat:
1 kg de faina
750 ml de lapte
125 g zahar
2 oua
50 g de unt
un cub de drojdie
Pentru umplutura:
500 g branza de vaci
100 g de zahar
100 g de stafide
putin rom in care punem stafidele
un pliculet de zahar vanilat
2 oua
coaja de la o lamaie
un ou batut pentru uns

Se framanta aluatul si se lasa la dospit pentru 50 de minute.
Dupa ce au trecut cele 50 de minute se mai framanta cateva minute, se acopera si se mai lasa alte 15 minute la dospit.
Se intinde apoi o foaie si se taie in patrate, se umplu branzoaicele cu compozitia formata, se aduc spre mijloc cele 4 colturi de aluat, si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei.
Branzoaicele se ung cu oul batut si se introduc la cuptor.
Pofta buna!

Retete asemanatoare
Reteta Chec cu fructe
O reteta delicioasa de branzoaice. Pentru aluat: 1 kg de faina 750 ml de lapte 125 g zahar
Budinca de gris cu ciocolata
O reteta delicioasa de branzoaice. Pentru aluat: 1 kg de faina 750 ml de lapte 125 g zahar
Tort de ciocolata aromat
O reteta delicioasa de branzoaice. Pentru aluat: 1 kg de faina 750 ml de lapte 125 g zahar