Prajitura cu miere

Trimis de Bucatarul la 09-02-2013 08:10

 O  reteta simpla de prajitura cu miere.

Pentru foi:
1 ou
450 g de faina
150 g zahar pudra
30 g unt
2 linguri miere
4 linguri lapte
1 lingurita bicarbonat stins
Crema:
300 ml lapte
4 linguri cu varf de gris
170 g unt
200 g zahar pudra
gem
cacao pentru pudrat

Se amesteca bine intr-un vas oul cu zaharul pudra, untul, mierea, cele 4 linguri de lapte si bicarbonatul stins. Apoi se pune pe baie de abur amestecandu-se incontinuu. Dupa ce a inceput sa fiarba se mai amesteca 5-6 min continutul si apoi se ia de pe aburi, se adauga faina treptat si se amesteca totul bine.
Aluatul obtinut se imparte in 4 parti, se intind foi care se coc pe dosul tavii. Pentru a se intinde usor aluatul este bine sa stea pe o farfurie presarata cu faina deasupra aragazului. Cand se coc foile au culoarea maro deschis. Foile se dau jos imediat pe o suprafata plana si se lasa sa se raceasca.
Crema se obtine astfel: untul se freaca cu  zaharul pudra. In 300 ml lapte se fierb 4 linguri cu varf de gris (daca este nevoie se mai pune lapte pentru a nu fi tare grisul). Cand s-a racit se adauga grisul in untul frecat amestecand cate putin pana se incorporeaza.
Prima foaie se unge cu crema , a doua cu gem (este foarte buna cu gem de gutui, caise sau capsune) si a treia foaie se unge tot cu crema. Foile se preseaza usor pentru a nu se rupe. Inainte de a pune crema, este bine sa periem foile usor cu o pensula uscata pentru a indeparta urmele de faina.
Prajitura se taie cand s-au inmuiat foile si se pudreaza cu zahar pudra si cacao pentru un aspect placut.
Pofta buna!

Retete asemanatoare
Trufe tavalite delicioase
 O  reteta simpla de prajitura cu miere. Pentru foi: 1 ou 450 g de faina 150 g z
Malai cu lapte
 O  reteta simpla de prajitura cu miere. Pentru foi: 1 ou 450 g de faina 150 g z
Tort de ciocolata aromat
 O  reteta simpla de prajitura cu miere. Pentru foi: 1 ou 450 g de faina 150 g z