Prajitura cu caramel

Trimis de Bucatarul la 09-02-2013 08:08

Va prezint o reteta de prajitura cu caramel.

Pentru blat
3 oua
1 cana zahar
1 cana ulei
1 cana lapte
1 1/2 lingurita bicarbonat
faina cat cuprinde ( cca 1 kg

Pentru crema
750g zahar
13 linguri faina
cam 1,5 – 1,75 l lapte
esenta rom
250 g margarina

Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile batute separat cu zaharul.
Se pune laptele, bicarbonatul stins si faina in ploaie pana se obtine o coca .
Se intind foi subtiri care se coc pe dosul tavii. Pentru tava mare de aragaz se fac cam 10 -11 foi. Cand se scot din·cuptor foile se pun pe suprafata plana. Foile se intaresc.

Faina se bate cu telul in 400 ml lapte sa nu se formeze cocoloase.
Zaharul se caramelizeaza fara sa se arda si se pune restul de lapte incalzit pana la 1,5 l.
Cand s-a dizolvat zaharul in lapte se adauga faina si se amesteca pe foc mic pana se fierbe bine. Daca mai este nevoie se mai adauga lapte sa fie ca o crema.
La sfarsit se adauga esenta si margarina.
Cand s-a racit crema se intinde pe foi presand usor sa nu se rupa.
Se imbraca cu ciocolata sau crema dupa preferinta.
Pofta buna!

Retete asemanatoare
croisante cu unt si cascaval
Va prezint o reteta de prajitura cu caramel. Pentru blat 3 oua 1 cana zahar 1 cana ulei
Prajitura cu caramel
Va prezint o reteta de prajitura cu caramel. Pentru blat 3 oua 1 cana zahar 1 cana ulei
Bonet
Va prezint o reteta de prajitura cu caramel. Pentru blat 3 oua 1 cana zahar 1 cana ulei