Pandispan cu ciocolata

Trimis de Bucatarul la 09-02-2013 07:42

Aceasta reteta vreau sa o incercati si voi ca este f buna si usor de facut.

8 oua
16 linguri zahar tos
24 linguri faina
coaja si zeama de la o lamaie
2 plicuri de zahar vanilat
8 linguri de ulei
ciocolata de menaj
un plic praf de copt

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurille se freaca cu uleiul ca la maioneza, se adauga apoi si zeama de lamaie.
Separat, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat pana ce se formeaza o bezea si galbenusurile de ou.
Dupa ce s-au incorporat si galbenusurile in bezea, se adauga faina treptat si se amesteca circular cu o lingura de lemn.
Trebuie avut grija ca praful de copt sa se amestece cu faina. Se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie, se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar pe deasupra se rade ciocolata bruta.
Se da la cuptorul incalzit pentru cca 30 de minute, dupa care se taie cubulete.
 

Retete asemanatoare
Crema de zahar ars
Aceasta reteta vreau sa o incercati si voi ca este f buna si usor de facut. 8 oua 16 linguri z
Savarina in sos de mere
Aceasta reteta vreau sa o incercati si voi ca este f buna si usor de facut. 8 oua 16 linguri z
Tort de biscuiti cu frisca
Aceasta reteta vreau sa o incercati si voi ca este f buna si usor de facut. 8 oua 16 linguri z