Sos salsa

Trimis de Bucatarul la 09-02-2013 07:30

O reteta foarte simpla.

 rosiile din 2 conserve de rosii decojite, intregi (conserve de 400g)
- un ardei gras verde mic, taiat marunt
- un ardei gras rosu mic, taiat marunt
- un ardei gras galben mic, taiat marunt
- o ceapa mare taiata foarte fin
- condimente tex-mex dupa gust
- sare, piper, cumin, chili (dupa gust, in functie de cat de picanta doriti sa fie salsa)
- 2-3 catei de usturoi
- 2 lingurite de amidon, desfacute in 50 ml apa
- o lingurita otet
- 3 linguri ulei de masline

 

Procedura in sine e super-simpla, atat dureaza un pic mai mult, pana taiati marunt toate ingredientele, dar o data ce ati terminat cu asta, salsa merge destul de repede: incingem intr-o cratita uleiul, punem ceapa, o cladim pana devine translucida, apoi punem ardeii, amestecam bine, punem toate condimentele, inclusiv usturoiul macinat. Le lasam sa se caleasca impreuna, amestecand din cand in cand, pana ardeii sunt moi. Punem apoi rosiile, le lasam sa dea un clocot bun impreuna cu ardeii si ceapa si apoi, la final, punem otetul si amidonul desfacut in apa. Amestecam bine, dam focul la minim si lasam sa fiarba totul pana cand sosul capata consistenta pe care o dorim.Din cantitatile astea ies cam 3 borcanele de 200g. Tot ce trebuie sa faceti e sa puneti salsa fierbinte in borcanelele sterilizate, sa le sigilati bine si apoi sa le tineti la dunst de pe-o zi pe alta, pana se racesc complet. Sau puteti sa le fierbeti in bain marie si apoi sa le lasati sa se raceasca la temperatura camerei. Cred totusi ca varianta asta e valabila numai daca vreti sa faceti salsa in cantitati mai mari si sa o tineti “in camara”, pentru ca altfel, e atat de buna ca se evapora imediat. Un lucru e cert pentru mine: nu mai cumpar salsa din magazin cate zile am! Va pup si abia astept sa va arat maine in ce reteta am folosit sosul salsa! Sa va fie de bine!

Retete asemanatoare
Sos salsa
O reteta foarte simpla.  rosiile din 2 conserve de rosii decojite, intregi (conserve de 400