clatite cu mascarpone si sos de portocale

Trimis de Antonia Kunis la 08-02-2013 21:13

1 ou
100 ml lapte
50 ml suc de sfecla rosie
1 lingura ulei (sau unt topit)
1 lingura rom
1 lingurita esenta vanilie
1 priza sare
55 gr faina alba
1 cubulet de unt (pentru uns tigaia)Umplutura

300 gr mascarpone
3 linguri zahar brun
2 linguri lapte
3 prize scortisoara macinataSos de portocale

600 ml suc de portocale (proaspat stors)
3 linguri zahar brun
1 baton de scortisoara de 4cm
1 cuisor
1/4 lingurita ghimbir pudra
1 varf cutit nuscoara macinata
1 pastaie cardamom verde
1 lingura unt
1 portocala (felii)
1/2 grapefruit rosu (felii)

Preparam sosul: se pune sucul de portocale cu zaharul si toate aromele la fiert pentru 20-25 minute, din momentul in care incepe sa fiarba. Se trage oala de pe foc si se adauga untul taiat cuburi si se amesteca pana se topeste. Se adauga felii de portocala si grapefruit. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pana e nevoie de el.
* pentru a obtine felii de portocale si grapefruit frumoase, fara coji si pielite, procedati ca in acest filmulet
Pentru umplutura: se freaca mascarpone cu laptele, zaharul si scortisoara pana e omogena si zaharul e topit. Se pastreaza la frigider pana e nevoie de ea.
Clatite: se prepara urmand instructiunile de aici, singura diferenta este ca in loc de apa se foloseste suc de sfecla. Vor iesi 5 clatite de 26 cm diametru.
* eu am stors sfecla in storcatorul de fructe si a iesit destul de gros sucul, asa ca am adaugat in plus in aluat si 30 ml apa fata de ce e trecut la ingrediente; asadar, daca sucul de sfecla pe care-l folositi e ca nectarul, adaugati si voi aceasta cantitate de apa; daca sucul de sfecla e subtire, urmati cantitatile din reteta.
Asezati cate 2 sau 3 clatite una langa alta, suprapunadu-le usor. Puneti umplutura intr-o parte si apoi rulati-le strans. Taiati ruloul in bucati de dimensiunea dorita. Repetati pana terminati clatitele si umplutura. Capetele inestetice se mananca de bucatar
Servire: puneti in farfurii sos de portocale si bucati de portocala si grapefruit. Asezati deasupra rulouri de clatite.

Retete asemanatoare
Bilute cu visine
1 ou 100 ml lapte 50 ml suc de sfecla rosie 1 lingura ulei (sau unt topit) 1 lingura rom 1
Napoleon cu ghimbir si scortisoara
1 ou 100 ml lapte 50 ml suc de sfecla rosie 1 lingura ulei (sau unt topit) 1 lingura rom 1
clatite
1 ou 100 ml lapte 50 ml suc de sfecla rosie 1 lingura ulei (sau unt topit) 1 lingura rom 1