Bulgari de cafea la gheata

Trimis de Gabriela Gabriela la 08-02-2013 17:12

Ingrediente
250 ml.lapte
250 ml. frisca
6 galbenusuri
50 gr.zahar
150 gr. ciocolata cu lapte
50 gr. ciocolata amaruie
50 ml. expresso tare
40 ml. lichor de migdale (amaretti)
40 ml. coniac
Mod de preparare
Se incalzeste laptele cu frisca. Galbenusurile se bat cu zaharul in bain-marie. Se toarna treptat laptele si se bate cu telul. Nu se lasa sa fiarba. Ciocolata cu lapte se topeste la bain-marie si se lasa sa se racoreasca putin;se inglobeaza in crema de ou.
Se omogenizeaza inauntru expresso,amaretto si coniac. Se raceste amestecand in baie de apa rece. Se da la congelator 4 ore. La intervale de 30 de min.se amesteca pentru a nu se forma cristale. Inainte de a se intari complet se inglobeaza ciocolata amaruie rasa. Se serveste in cana decorat cu boabe de cafea.

Retete asemanatoare
Inghetata de banane
Ingrediente 250 ml.lapte 250 ml. frisca 6 galbenusuri 50 gr.zahar 150 gr. ciocolata cu lap
Bulgari de cafea la gheata
Ingrediente 250 ml.lapte 250 ml. frisca 6 galbenusuri 50 gr.zahar 150 gr. ciocolata cu lap
Inghetata cu sos de capsuni
Ingrediente 250 ml.lapte 250 ml. frisca 6 galbenusuri 50 gr.zahar 150 gr. ciocolata cu lap