Tort de mere cu caramel

Trimis de Gabriela Gabriela la 07-02-2013 13:45

Ingrediente
Pentru aluat:
200 gr.faina
100 gr.unt rece
50 gr zahar pudra
1 praf sare
1 lingura otet
1 ou
Pentru umplutura:
750 gr.mere acrisoare
1 lamaie
20 gr.unt
100 gr. zahar
2 linguri suc de mere
Mod de preparare
Se cerne faina pe un tocator si se face o adancitura in mijloc.Se adauga untul taiat,zaharul,sarea,otetul si oul batut si se framanta.Se omogenizeaza cu un cutit cu lama lata,iar apoi manual,pana se obtine un aluat neted.Se impacheteaza in folie de plastic si se lasa 30 min.Se curata merele,se taie in 4 si se indeparteaza cotorul.Se taie sferturile in feliute,iar deasupra se stoarce lamaia.
Se preancalzeste cuptorul la 200C se intinde aliatul pe o suprafata presarata cu faina,pana se obtine o foaie rotunda.Se aseaza aliatul informa de tort si se apasa cu degetele,lasand o margine de 2 cm.Se inteapa cu furculita.
Se acopera aliatul cu feliutele de mere,iar deasupra se presara bucatele de unt.Se introduce la cuptor si se coace timp de20 min.
Se topeste zaharul intr-un vas mic,la foc redus,amestecand continuu.Se adauga sucul de mere si se fierbe pana se caramelizeaza,amestecand continuu.
Se scoate tortul din cuptor, se creste temperatura cuptorulu la 250C se toarna caramelul peste tort si se coace inca 8 min.

Retete asemanatoare
Salam de biscuiti
Ingrediente Pentru aluat: 200 gr.faina 100 gr.unt rece 50 gr zahar pudra 1 praf sare 1 l
Tort cu ciocolata nutella
Ingrediente Pentru aluat: 200 gr.faina 100 gr.unt rece 50 gr zahar pudra 1 praf sare 1 l
Tort Le Rouge et Le Noir
Ingrediente Pentru aluat: 200 gr.faina 100 gr.unt rece 50 gr zahar pudra 1 praf sare 1 l