Tort cu mere intregi

Trimis de Ana-Sultana Naghi la 06-02-2013 11:00

Un desert gustos, cu un gust echilibrat: nici prea dulce, nici acrisor

  • Mere: 8-9 buc
  • Nuci: 10 buc
  • Oua: 5
  • Zahar: 5 linguri
  • Faina alba: 5 linguri
  • Unt: 1 lingura
  • Sare: un praf
  • Dulceata: 8-9 lingurite
  • Scortisoara: 1 lingurita
  • Zahar vanilat: 1 pliculet

Curatati merele de coaja si scobiti miezul de seminte, facand loc pentru umplutura de nuci.

In forma de tort sau cratita ungeti cu unt si puneti hartie de copt. Asezati merele si le umpleti cu nuci caramelizate in putin zahar, iar deasupra asezati cate o visina si putin unt. Daca vreti, pudrati putina scortisoara.

Dati putin merele la cuptor, sa se inmoaie, dar nu foarte mult. Intre timp pregatiti aluatul asa: bateti ouale cu un praf de sare si zaharul, apoi adaugati faina si amestecati usor, de jos in sus. Dupa ce merele s-au inmuiat putin, punem aluatul peste ele si inapoi la cuptor circa 20 minute(depinde de cuptor), oricum, incercati aluatul cu o scobitoare care trebuie sa ramana curata. Asa stii ca s-a copt.

  Dupa ce s-a racit, ornati cu frisca sau ciocolata, cum va place. Ati putea chiar sa il insiropati. Eu am pus frisca, nuci caramelizate si putina dulceata de visine

Pofta buna!

Sursa: Carte de bucate
Retete asemanatoare
Salam de biscuiti
Un desert gustos, cu un gust echilibrat: nici prea dulce, nici acrisor
Tort de mere cu caramel
Un desert gustos, cu un gust echilibrat: nici prea dulce, nici acrisor
Tort cu ciocolata nutella
Un desert gustos, cu un gust echilibrat: nici prea dulce, nici acrisor