Placinta cu legume de iarna

Trimis de Bucatarul la 06-02-2013 10:57

O placinta delicioasa alcătuită dintr-o sos de legume imbogatit cu parmezan si se serveste cu o salata mixta.

  • Andive: 3 bucati
  • Sunca de praga: 100 g
  • Oua: 2
  • Unt: 60 g
  • Lapte: 600 ml
  • Anghinare: 3 buc
  • Faina: 50 g
  • Parmezan ras: 100 g
  • Ulei de masline extravergine:
  • Ridichie neagra: 1
  • Sare, piper: dupa gust
  • Cimbru:

Spalam ridichia, după o curatam de coaja, o taiem felii și se caleste rapid într-o tigaie, fără nici o asezonare. 

Taiem în sferturi, în direcția lungimii andivele si le calim si pe acestea in tigaie mai putin decat ridichia.

Punem unt intr-un vas termorezistent de aproximativ 25 × 30 cm și se acoperă uniform cu andivele calite.

Luam anghinarea, taiem în doua, scoatem interiorul și se taie în felii subtiri. O calim intr-o tigaie cu putin ulei de masline si un varf de cutit de sare.

Incalziti cuptorul la 190 de grade.

Se amesteca într-o tigaie untul cu faina, se adauga laptele rece și îngroasa la foc mic, amestecand cu un tel pana se face un sos, fara cocoloase. Adaugati parmezan ras, un vârf de cutit de sare și doua linguri de frunze de cimbru tocat.

Eliminați de la căldură și se pune un ouu la un moment dat si se amesteca.

Se pun într-un bol de salata, anghinarea radichia și sunca taiata bucatele. Adaugati sosul, se amesteca bine și se toarna toate intr-o tava de cuptor cu putin ulei unsa.

Coaceti pentru aproximativ 30 de minute, până când se formează o crusta maronie pe suprafata. Serviti, nu prea fierbinte.

Gustul amar din legumele utilizate la reteta este compensata de dulceața compusa din sos, cimbru, oua si parmezan, care caracterizeaza aceasta pregatire și da o nuanta placuta. 

Retete asemanatoare
Paine cu coaja crocanta
O placinta delicioasa alcătuită dintr-o sos de legume imbogatit cu parmezan si se serveste cu o sa
Branzoaice sau aluat pentru cozonac
O placinta delicioasa alcătuită dintr-o sos de legume imbogatit cu parmezan si se serveste cu o sa
Reteta de Cozonac pentru Paste
O placinta delicioasa alcătuită dintr-o sos de legume imbogatit cu parmezan si se serveste cu o sa