Pulpa de berbecut marinata

Trimis de Paulik la 28-01-2013 19:08

Ne  apropriem de Sarbatorile Pascale si m-am gandit sa va recomand o friptura din berbecut, mai exact pulpa de berbecut marinata. Acesta reteta este foarte gustoasa, incercati si nu ve-ti regreta!!

  • Pulpa de berbecut: 2 kg
  • Slaninuta: 50 g
  • Ulei:
  • Vin alb: 600 ml
  • Otet: 250 ml pentru marinata
  • Morcov: 1 buc pentru marinata
  • Ceapa: 1 buc pentru marinata
  • Telina: 1/4 pentru marinata
  • Cimbru: 2 fire pentru marinata
  • Dafin: 2 frunze pentru marinata
  • Piper boabe: 10 buc pentru marinata
  • Patrunjel:

Se spala pulpa de berbecut si se impaneazacu slanina. Pentru marinata, se fierbe vinul cu otetul, in care  adaugam ceapa, morcovul si telina taiate felii, cimbru, patrunjel, dafinul, sarea si piperul. Se aseaza pulpa, intr-o cratita cu sosul facut mai devreme, dupa care o  acoperim si o intoarcem cel putin odata pe zi, deoarece trebuie tinuta doua zile in  acest sos, la frigider. Dupa doua zile, este gata fezandata. Dupa ce se scurge bine o punem intr-o tava si o dam la cuptorul incins pana se rumeneste, din cand in cand o mai ungem cu putina untura. Se poate servi cu carofi sau salata. Pofta buna!

Retete asemanatoare
Varza acra cu coaste afumate
Ne  apropriem de Sarbatorile Pascale si m-am gandit sa va recomand o friptura din berbecut, mai
Paste fusilli cu sos de peste alb
Ne  apropriem de Sarbatorile Pascale si m-am gandit sa va recomand o friptura din berbecut, mai
Lasagne cu ciuperci
Ne  apropriem de Sarbatorile Pascale si m-am gandit sa va recomand o friptura din berbecut, mai