Miel la cuptor cu cartofi taranesti

Trimis de Paulik la 28-01-2013 19:07

O reteta gustoasa de friptura de miel la cuptor cu cartofi taranesti, numai buna de pus pe masa de Pasti!!

  • Carne de miel: 2 kg
  • Untura: 2 linguri
  • Carofi: 800 g
  • Vin alb sec: 100 ml
  • Usturoi: 4 buc
  • Sare:
  • Piper:
  • Cimbru:
  • Foi dafin:

Se spala si se taie carnea de miel, se sareaza dupa care o lasam la fezandat  jumatate de ora. Intre timp curatam si taiem bucati, cativa cartofi pe care ii prajim putin intr-o tigaie incinsa, unsa cu untura. Intr-o tava adanca pentru cuptor, punem putin ulei, adaugam carne si  cartofii. Se condimenteaza si se da la cuptor pana se rumeneste. La inceput la foc mic, si din cand in cand se unge cu untura. Spre sfarsit se da focul mai mare si nu se mai unge pentru  a se rumeni frumos. Se scoate de la cuptor, se taie pe un fund de lemn si se aseaza pe o farfurie. Se curata sosul ramas din tava si se pune la fiert cu o lingura de apa, dupa care se trece prin sita si se serveste separat. Pofta buna!!

Retete asemanatoare
Plachie bucovineana
O reteta gustoasa de friptura de miel la cuptor cu cartofi taranesti, numai buna de pus pe masa de P
Drob de miel
O reteta gustoasa de friptura de miel la cuptor cu cartofi taranesti, numai buna de pus pe masa de P
Varza acra cu coaste afumate
O reteta gustoasa de friptura de miel la cuptor cu cartofi taranesti, numai buna de pus pe masa de P