Ciorbita cu perisoare din carne de gaina

Trimis de Pescarul Sportiv la 25-01-2013 20:47
Ciorba de perisoare ne aminteste intotdeauna de copilarie. Construieste-i si micutului tau o amintire frumoasa, delicioasa si sanatoasa, alegand sa ii prepari o ciorba traditionala, insa cu carne de gaina, nu de porc.
Ingrediente: carnea de la pieptul si pulpele unei gaini, 1 ou, 1 morcov, 1 bucata de telina, 1 pastarnac, 1 ceapa, 1 ardei gras, 1 ceasca de orez, sare, patrunjel, 1 lamaie sau bors
Toaca marunt legumele.
Pune-le la fiert alaturi de orez. Eu pun si putina grasime de la gaina, ca sa fie supa mai gustoasa.
Toaca si carnea, amestec-o cu un ou, cu patrunjel tocat si cu putina sare, dupa gust.
Apoi modeleaza perisoarele. Eu le fac super-mici, pentru ca o incanta pe cea mica. Ca sa le modelezi mai usor umezeste mainile inainte. Cand legumele sunt pe jumatate fierte, adauga si perisoarele in ciorba. Fa o perisoara mai mare, si dupa 20 de minute verific-o. Daca aceea este fiarta, atunci si cele mai mici sunt.
Daca acresti ciorba cu bors, fierbe-l inainte si apoi adauga-l in ciorba. Daca folosesti lamaie, stoarce-o si adauga zeama in ciorba. Lasa sa dea din nou in fiert. Apoi inchide focul.
Pofta buna!
Sursa: Aceasta reteta a fost oferita de: http://reteteoriginalebygabriela.blogspot.ro/
Retete asemanatoare
Ciorbita cu perisoare din carne de gaina
Ciorba de perisoare ne aminteste intotdeauna de copilarie. Construieste-i si micutului tau o amintir
Supa-crema de legume pentru copii
Ciorba de perisoare ne aminteste intotdeauna de copilarie. Construieste-i si micutului tau o amintir
Iaurt de casa
Ciorba de perisoare ne aminteste intotdeauna de copilarie. Construieste-i si micutului tau o amintir