Ciorba de vitel

Trimis de Bunica Bucatareasa la 22-01-2013 08:46
Ca imi plac supele si ciorbele nu mai este un secret;)azi am facut o ciorbita dupa placul meu si cu o inspiratie din ciorbita actula a lui Medi si cea postata de ea mai demult cu carne de vitel,a iesit .....SUPER.
INGREDIENTE

o bucata de circa 0,500 gr. carne macra de vitel
1 ardei gras rosu
3 morcovi
frunze de telina dar si un sfert de radacina
1 ceapa
4-5 cartofi mijlocii
3 rosii
o doza de suc de rosii
o mana de taitei
patrunjel verde
sare
piper
1 lingura de ulei de masline
foaie de dafin
Carnea macra de vitel se taie cubulete.Intr-o oala de 5 l am pus lingura de ulei de masline si am calit ceapa taiata marunt,apoi am stins cu apa,am adaugat carnea ,restul de apa,circa 3 l, si am lasat-o la fiert ,la foc mediu.Se lasa sa dea in clocot,apoi se indeparteaza spuma de deasupra.
Se lasa la fiert circa 45 de minute,intre timp pregatim legumele.
Se taie toate cubulete.Se adauga in oala si cand s-au fiert pe jumatate ,se adauga si cartofii taiati cubulete.Dupa un sfert de ora se adauga si sucul de rosii.Se adauga sare si piper dupa gust.Am adaugat si taiteii,fierti ,in prealabil.
Cand este gata se adauga frunzele de patrunjel sau leustean.
Se serveste si cu smantana ,eu am ales de aceasta data varianta fara.
Sursa: http://www.bucataras.ro
Retete asemanatoare
Supa de pui cu taitei de casa
Ca imi plac supele si ciorbele nu mai este un secret;)azi am facut o ciorbita dupa placul meu si cu
Bors Paradis
Ca imi plac supele si ciorbele nu mai este un secret;)azi am facut o ciorbita dupa placul meu si cu
Bors de cartofi cu ochiuri
Ca imi plac supele si ciorbele nu mai este un secret;)azi am facut o ciorbita dupa placul meu si cu