Tagliatelle cu pui si mazare

Trimis de Masterchef la 22-01-2013 08:00
Taieteii cu branza sunt de departe mancarea preferata a lui Luca. Atat de mult ii plac incat ar fi in stare sa manance in fiecare zi si am ajuns si eu sa iubesc macaroanele cu branza pentru ca stiu sigur ca in zilele proaste, in care abia daca mananca, il am la mana cu macaroanele Desi in mod normal preferintele lui sunt foarte clare: taietei lati, crema de branza de burduf, un pic de smantana dulce si un pic de unt, din cand in cand incerc sa mai variez, ca si ieri, cand am facut tagliatelle cu pui si mazare. De ce cu pui? Pentru ca mai nou a facut o obsesie pentru snitele si cand vede ca iau piept de pui, automat ma intreaba daca fac snitele…gresit! Mazarea nu e printre prferatele lui, asa ca am introdus-o si pe ea in reteta si am mai pus si un strop de sos de ciuperci, pe care il puteti insa locui cu smantana pentru gatit si totul a fost ambalat pentru el sub denumirea de: TAIETEI LATI CU BRANZA, cu snitel taiat cubulete si mazare…pentru culoare. Nu l-am prostit a stiut clar ca nu sunt taieteii lui clasici, dar culmea, a mancat. Poate si pentru ca stia ca la desert il asteapta palanet cu mere…dar asta e alta poveste si alta reteta, pe care vi-o arat zilele urmatoare
- 300g tagliatelle (eu am folosit tagliatelle cu leurda)
- 300ml sos de ciuperci sau smantana pentru gatit
- un piept mare de pui, taiat cubulete
- o cana mazare congelata
- 150g cascaval dat pe razatoare
- sare, piper, condimente pentru pui dupa gust
- 2-3 catei de usturoi
- o lingura unt, o lingura ulei de masline
Mai intai fierbem apa pentru paste, cate 1 litru de apa pentru fiecare 100g paste. Cand apa fierbe, punem pastele, putina sare si fierbem dupa timpul indicat pe pachet. La jumatatea timpului de fierbere, punem si mazarea. De exemplu, tagliatellele mele trebuiau sa fiarba 10 minute, iar in ultimele 5 am pus si mazarea. Cand e gata timpul de fierbere, le scurgem frumusel intr-o sita, fara a le trece pe sub jet de apa rece.
Intr-o tigaie incapatoare punem untul si uleiul de masline. Uleiul e foarte important pentru ca ajuta untul sa nu se arda. Prajim cubuletele de pui pana sunt frumos rumenite, apoi punem usturoiul tocat, sare, piper, condimente dupa gust si amestecam bine. Lasam la foc inca 1 minut, apoi adaugam sosul de ciuperci, amestecam bine si lasam pe foc pana sosul incepe sa clocoteasca, apoi adaugam pastele si mazarea si la final cascavalul dat pe razatoare. Amestecam bine, pana cascavalul e topit si gata
Retete asemanatoare
Spirale cu pesmet, nuca si scortisoara
Taieteii cu branza sunt de departe mancarea preferata a lui Luca. Atat de mult ii plac incat ar fi i
Tagliatelle cu ciuperci si legume la gratar
Taieteii cu branza sunt de departe mancarea preferata a lui Luca. Atat de mult ii plac incat ar fi i
Taitei cu pui si ghimbir
Taieteii cu branza sunt de departe mancarea preferata a lui Luca. Atat de mult ii plac incat ar fi i