Rulada de cascaval cu umplutura de carnaciori

Trimis de Masterchef la 22-01-2013 07:16
Ce va propun azi? O rulada de cascaval, care se face foarte repede si are o multime de arome si nuante dar totusi, pe cat pare de sofisticata, se face foarte foarte usor si e gata in aproximativ o ora! Puteti sa o pregatiti cu cateva zile inainte de petrecerea la care doriti sa o serviti si sta la frigider pana la 2 saptamani si sta foarte bine chiar si la congelator. Daca asta nu e o reteta ideala pentru petreceri, nu stiu ce sa zic.
o ceapa mare
- 3-4 catei de usturoi
- 1 ardei kapia sau gras rosu, taiat marunt
- 200g ciuperci
- 1 ou
- 2 linguri smantana
- 4 linguri pesmet
- 500g carnaciori proaspeti
- 3 linguri ulei
Mai intai incingem uleiul intr-o tigaie mare (eu am un wok pe care il folosesc la astfel de operatiuni) si calim ceapa si ardeiul, ambele taiate marunt. Dupa 1-2 minute, punem si carnea din interiorul carnaciorilor (de asta e musai sa folosim carnaciori proaspeti), amestecam bine si le calim toate impreuna, pana carnea isi schimba culoarea. Punem ciupercile taiate marunt si lasam la foc mare 5-7 min sau pana si ciupercile sunt gata. Condimentam dupa gust cu sare si piper, apoi tragem de pe foc si amestecam oul, smantana si pesmetul. Nu e de gluma cu amestecatul, da? Trebuie ca umplutura sa fie cat mai omogena, ca sa se lege bine la copt. La final, trevem totul prin blender, ca sa avem o pasta
.Ingrediente pentru foaia de cascaval:
- 450g cascaval dat pe razatoarea mare
- 5 oua (4 daca sunt mari)
- sare si piper dupa gust
Pana pregatim umplutura, nu uitam sa incingem cuptorul la 180° si tapetam cu unt si hartie de copt o tava mare, de 25x30cm cel putin. Amestecam intr-un bol toate ingredientele pentru foaie si turnam totul in tava, nivelam cu spatula si dam la cuptor 20 min. Cand foaia e rumenita frumos, o rasturnam peste un prosop curat si rulam strans, asfel incat partea in care se vad bucatile de cascaval sa fie deasupra, ca doar vrem o rulada nu doar gustoasa ci si aspectoasa. Lasam foaia in prosop 10-15 minute sau pana terminam umplutura, apoi punem umplutura la mijloc, nivelam frumos si rulam cat de strans putem. Invelim rulada in folie de aluminiu, o reasezam in tava si o dam la cuptor 40 min.
Lasam intai rulada sa se raceasca la temperature camerei, apoi o dam la rece cel putin 10-12 ore, de preferinta peste noapte. Dar, la fel de bine, fiind destul de frig afara, putem sa scoatem rulada si in balcon pana se raceste bine bine si compozitia se leaga foarte bine. Apoi, veti vedea ca nu aveti niciun fel de dificultate in taierea ei, puteti taia feliile cat de subtire doriti Si stiti cu ce merge cel mai bine si mai bine rulada noastra? Cu niste muraturi delicioase, in cazul meu iubitele mele gogonele
Retete asemanatoare
Caltabosi
Ce va propun azi? O rulada de cascaval, care se face foarte repede si are o multime de arome si nuan
Rulada de curcan cu oua, cas de carne
Ce va propun azi? O rulada de cascaval, care se face foarte repede si are o multime de arome si nuan
Musaca de vinete
Ce va propun azi? O rulada de cascaval, care se face foarte repede si are o multime de arome si nuan