Branzoaice insiropate

Trimis de Bunica Bucatareasa la 18-01-2013 11:29
Azi dimineata mi-a facut pofta o albinuta harnicuta de placinte cu branza :))))......eu nu prea rezist la asemenea tentatii....asa ca va invit acum la placinte calde si bine insiropate by Ruxy...o bunatate, dar bune rauuuuuuuuuuu ! :))))
INGREDIENTE

600 gr faina
40 gr drojdie proaspata
3 oua
150 gr iaurt( mic grecesc)
100 ml lapte
100 gr unt
100 gr zahar
vanilie
coaja de portocala
un praf de sare
3 linguri ulei
Umplutura:
350 gr telemea sarata( eu am pus Hochland de vaca)
1 ou si 1 galbenus
150 gr zahar( brun) pudra
vanilie
coaja de portocala
2 linguri amidon( sau faina cernuta)
1 varf de cutit de bicarbonat stins cu cateva picaturi de lamaie
1 iaurt mic( 150 gr)( eu am pus grecesc)
galbenus pentru uns si 5 linguri lapte caldut
Sirop:
1 cana si jumatate de apa( 400 ml)
1 cana de zahar( brun)
1 esenta si jumatate de rom
vanilie
1 lingura de zeama de lamaie
Cernem faina si pregatim restul ingredientelor. Drojdia o lichefiem cu cateva linguri de lapte din total si cu o lingurita de zahar. O lasam cateva minute sa se umfle la cald.
Ouale le batem cu un praf de sare apoi cu zaharul. Untul il topim in laptele in care am adaugat aromele, apoi cand e caldut punem si iaurtul.
Amestecam toate ingredientele( mai putin uleiul) cu faina, drojdia o vom turna in mijloc. Framantam pana le incorporam si la sfarsit adaugam si uleiul lingura cu lingura. Lasam aluatul la crescut la loc cald nu inainte de a-l cresta in forma de cruce adanc( atat cat ne lasa). Va creste in jur de 50 de minute sau chiar o ora depinde de cat este da cald in bucatarie.
Intre timp preparam umplutura amestecand branza cu ouale cu zaharul aromele si apoi cu amidonul si bicarbonatul stins cu lamaie. O dam la rece.
Cand aluatul a crescut, pe o suprafata infainata il facem sul si-l impartim in 9 bucati.
Fiecare bucata o vom intinde cat se cere in forma de cerc si vom pune din compozitie cate o lingura doua. Vom strange laturile la mijloc ca si cand am face un saculet.
Asezam in tava de cuptor curata si tapetata cu foaie de copt.
Lasam la crescut inca 30 de minute, le ungem cu galbenusul amestecat cu lapte si apoi coacem placintele la cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute.
Intre timp preparam siropul dand in clocot apa cu zaharul si adaugam apoi aromele.
Cand scoatem din cuptor branzoaicele picuram peste ele siropul( pe tot), ele il vor absorbi bine.
In mod sigur le veti servi fierbinti.... miros si sunt irezistibile...garantez! :)))))
Sursa: http://www.bucataras.ro
Retete asemanatoare
Prajitura cu capsuni
Azi dimineata mi-a facut pofta o albinuta harnicuta de placinte cu branza :))))......eu nu prea rezi
Eclere cu vanilie
Azi dimineata mi-a facut pofta o albinuta harnicuta de placinte cu branza :))))......eu nu prea rezi
Napolitane umplute cu ciocolata de casa
Azi dimineata mi-a facut pofta o albinuta harnicuta de placinte cu branza :))))......eu nu prea rezi