Dovlecei umpluti

Trimis de Bunica Bucatareasa la 17-01-2013 15:08
Dovlecei umpluti ca la bunica pentru perioada de post, o bunatate si pentru cei care nu tin postul pastelui.
Ingrediente:
5 dovlecei potriviti, o ceasca orez, 1 morcov, 1 ceapa, 3 linguri suc de rosii, 2 linguri untdelemn, 1 legatura marar, 1 lingurita gris sau pesmet, sare, piper.
1 ) Spalam si curatam dovleceii.
2 ) Ii taiem in jumatati, apoi ii scobim cu atentie ca sa nu se strice peretii.
3 ) Ceapa si morcovul tocate marunt le calim, adaugam orezul spalat si bine scurs, miezul de la dovlecei si stingem cu 3 cesti cu apa.
4 ) Adaugam o lingurita cu gris sau pesmet, mararul tocat marunt si potrivim de sare si piper.
5 ) Aceasta umplutura o tinem in cuptor la un foc potrivit, aproximativ 25 min. pana se umfla bine orezul.
6 ) Dupa ce s-a racit, umplem dovleceii, pe care ii asezam intr-o tava unsa.
7 ) Bagam tava in cuptor la un foc potrivit, pana se rumenesc putin.
8 ) Dupa ce s-au rumenit, turnam sosul de rosii si mai lasam inca 10 min. in cuptor.

In umplutura putem adauga si 200g ciuperci taiate marunt.
Retete asemanatoare
Rosii umplute de post
Dovlecei umpluti ca la bunica pentru perioada de post, o bunatate si pentru cei care nu tin postul p
Mancare de fasole verde de post
Dovlecei umpluti ca la bunica pentru perioada de post, o bunatate si pentru cei care nu tin postul p
Orez cu legume
Dovlecei umpluti ca la bunica pentru perioada de post, o bunatate si pentru cei care nu tin postul p