Cartofi rasol cu sos de gogosari

Trimis de Bunica Bucatareasa la 17-01-2013 13:58
Cartofii sunt o buna sursa de vitamine, minerale si nutrienti atat de necesari organismului. Asociati cu un sos de gogosari, acestia constituie o mancare gustoasa, dar si sanatoasa.
Ingrediente:
1kg de cartofi
4-5 gogosari
5 linguri de bulion sau pasta de tomate
3 linguri de otet
2 linguri de apa
3 linguri ulei
2-3 linguri de zahar
sare
piper(dupa gust)
mustar boabe(dupa gust)
un catel de usturoi(optional)
boia dulce(optional)
Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert cu putina sare. Separat punem sa fiarba toate celelalte ingrediente cu exceptia gogosarilor. Gogosarii se spala se curata si se taie fideluta. Dupa ce a dat cateva clocote sosul se adauga gogosarii si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand. Cand sunt fierti cartofii, se scurg de apa si se aseaza pe farfurie, punand deasupra sosul de gogosari. Sosul se poate asocia si cu piureul de cartofi.

Etichete: cartofi, rasol, sos, gogosari, vitamine, bulion, fiert
Retete asemanatoare
Ciuperci, la cuptor
Cartofii sunt o buna sursa de vitamine, minerale si nutrienti atat de necesari organismului. Asociat
Supa de legume pentru post
Cartofii sunt o buna sursa de vitamine, minerale si nutrienti atat de necesari organismului. Asociat
Tocanita de ciuperci
Cartofii sunt o buna sursa de vitamine, minerale si nutrienti atat de necesari organismului. Asociat