Supa-crema de rosii cu morcovi de post

Trimis de Bunica Bucatareasa la 17-01-2013 12:44
Supa crema de rosii cu morcovi este o combinatie perfecta de gust. Este foarte usor de facut si hranitoare.
Ingrediente:
600 g morcovi
1 ceapa mare
1 cartof mare
5 roșii
1 l zeama de legume
1 legatura de busuioc
1 foaie de dafin
2 linguri de ulei de masline
ghimbir
piper si sare

Rosiile se pun in apa clocotiata, apoi se decojesc si se toaca marunt. Cartoful, ceapa si morcovii le taiem in bucati mai mari. Le calim impreuna in putin ulei incins, timp de 5 minute. Se stinge cu supa de legume. Adaugam sare, piper, dafin si fierbem vreme de ½ ora. Punem intr-un blender legumele cu supa, fara foaia de dafin si pasam pana obtinem o pasta fina. Pasta se mai fierbe 5 minute impreuna cu rosiile decojite. Pentru o crema mai acrisoara recomadam sa se adauge zeamă de lamaie dupa gust. Nu trebuie sa aruncam coaja de la lamaie, o putem folosi pentru pentru garnisit. Adaugam frunzele proaspete de busuioc si 2 lingurite de ghimbir proaspat tras prin razatoare si o servim cu felii de paine neagra prajita.
Retete asemanatoare
Cartofi copti
Supa crema de rosii cu morcovi este o combinatie perfecta de gust. Este foarte usor de facut si hran
Snitele de soia pe pat de cartofi taranesti cu varza murata
Supa crema de rosii cu morcovi este o combinatie perfecta de gust. Este foarte usor de facut si hran
Orez cu legume
Supa crema de rosii cu morcovi este o combinatie perfecta de gust. Este foarte usor de facut si hran