Oua umplute

Trimis de Paulik la 18-12-2012 13:44
Aceasta retata este una foarte rapida si usor de preparat pentru a servi un aperitiv la orice fel de eveniment.Va spun din propria experienta ca au succesc si va recomand aceasta reteta cu toata increderea.
  • Oua: 10
  • Mustar: 1lingurita
  • Galbenus de ou: 1 buc
  • Suc de lamaie: 1lingurita
  • Pateu: 100g
  • Smantana: 150g
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Patrunjel: 100g
Se fierb ouale cu sare intr-un vas aprox 20 -25 de minute, astfel incat sa fie tari,dupa care se lasa in apa rece la racit.
Intre timp se face maioneza. Eu fac maioneza cu mixerul si-mi iese excelent de fiecare data.
Intr-un castron de portelan se pune galbenusul de ou, mustarul si se mixeaza pe prima treapta a mixerului. Apoi se adauga cate putin ulei pana se umple castronul de maioneza. In functie de cata maioneza aveti nevoie alegeti marimea castronului.
La sfarsit se adauga zeama de lamaie pentru a se decolora maioneza si pentru a deveni alba(albicioasa).
Apoi se curata ouale fierte, se taie in doua,se scoat galbenuurile si il pun intr-un castron.

Dupa care se amesteca toate galbenusurile fierte cu pateul de ficat, smantana, 1 lingura de maioneza, sare si piper.


Apoi umplu fiecare jumatate de ou cu pasta rezultata(folosind un tub de ornat) si le asez pe un platou ornat cu salata. Pofta buna!


Maioneza o combin cu 200 g de smantana.


Apoi fie torn maioneza peste jumatatile de ou umplute si asezate pe platouri(de obicei fac cel putin doua platouri, in functie de cate “ture” de musafiri voi avea), fie o asez intr-un caston pe marginea platoului pentru a se servi cine doreste din sosul respectiv)


Ornez si cu masline si patrunjel.



Retete asemanatoare
Betisoare cu chimen
Aceasta retata este una foarte rapida si usor de preparat pentru a servi un aperitiv la orice fel d
Bulete de cascaval
Aceasta retata este una foarte rapida si usor de preparat pentru a servi un aperitiv la orice fel d
Pasta de masline
Aceasta retata este una foarte rapida si usor de preparat pentru a servi un aperitiv la orice fel d