Parjoale moldovenesti

Trimis de Paulik la 15-01-2013 18:05
Va prezint astazi, cea mai buna reteta de parjoale (chiftele) moldovenesti ca la bunica. Ca sa fie mai gustoase le putem servi cu un piure si cu cateva muraturi din camara bunicii.
  • Carne de vita: 500 g
  • Miez de paine alba: 350 g
  • Oua: 4 buc
  • Pesmet, malai : 200 g
  • Ceafa de porc: 500 g
  • Ceapa: 2 buc mari
  • Lapte: 150 ml
  • Cartofi: 1 buc
  • Unt: o lingurita
  • Sare: dupa gust
  • Piper: dupa gust
  • Marar verde:
  • Patrunjel verde:
*Se toaca carnea de porc cu cea de vita, la masina de tocat.
*Se imbiba painea in lapte si se stoarce foarte bine.
*Se toaca ceapa marunt si se caleste la foc mic cu putin unt.
*Se toaca marunt patrunjelul si mararul cu un cutit lat.
*Se ia o razatoare si dam cartoful pe ea.
*Se bat oule.
*Se amesteca carnea, painea, oule, ceapa, patrunjelul, mararul, cartoful, piperul si sarea dupa gust.
*Se pune pesmet fin intr-o farfurie.
*Se ia cu polonicul tocatura, ca parjolaele moldovenesti sunt mari cat palma, se da prin pesmet, pe care o turtim.
*Se prajesc in unt incins, intr-o tigaie acoperita, la foc mic, pana se rumenesc bine pe ambele parti.
* Se pot servi cu piure de cartofi si muraturi.
Pregatite ca mai sus, ne pot ajuta sa ne intalnim cu bucataria bunicilor nostri si cu un vin tot din acele vremuri!
Retete asemanatoare
Reteta tocanita de vitel
Va prezint astazi, cea mai buna reteta de parjoale (chiftele) moldovenesti ca la bunica. Ca sa fie m
Pui aromat cu vin de Jidvei
Va prezint astazi, cea mai buna reteta de parjoale (chiftele) moldovenesti ca la bunica. Ca sa fie m
Snitel de pui cu sunca si branza topita
Va prezint astazi, cea mai buna reteta de parjoale (chiftele) moldovenesti ca la bunica. Ca sa fie m