Paine prajita cu usturoi

Trimis de Masterchef la 14-01-2013 07:16
M-am descurcat de minune cu cina de aseara, desi am ajuns tarziu acasa. Am pregatit rapid painicile crocante, am cumparat cate o bere si gata! Toata lumea a fost multumita.

1 painica mica aplatizata (gen ciabatta)
2 catei usturoi
3 linguri unt la temperatura camerei
1 lingura ulei masline
1/2 lingurita oregano
5 fire patrunjel
sare
Se freaca untul cu ulei pana devine o pasta moale. Se adauga usturoiul strivit, patrunjelul tocat, oregano si sare si se omogenizeaza bine.
Painea se despica in 2 si fiecare parte se unge cu un strat generos de unt aromat.
Se aseaza intr-o tava bucatile de paine cu partea unsa in sus si se dau la cuptor la 250C pentru 10 minute, pana painea se rumeneste usor pe margine, doar in zona cojii.
Se porneste apoi cuptorul pe optiunea grill (focul sa vina de sus) si se lasa cca 2-3 minute pana feliile se rumenesc frumos deasupra. Paziti painea in acest timp sa nu se arda.
Dupa ce se racoresc putin, painile se taie pe latime, felii de cca 2 degete grosime. Se servesc imediat cat sunt crocante sau se pastreaza intr-o punga de hartie si se inmoaie. Se pot servi simple, ca snack sau langa orice mancare care cere paine prajita.
Retete asemanatoare
Tzatziki cu sfecla rosie
M-am descurcat de minune cu cina de aseara, desi am ajuns tarziu acasa. Am pregatit rapid painicile
Salata de mazare cu morcovi
M-am descurcat de minune cu cina de aseara, desi am ajuns tarziu acasa. Am pregatit rapid painicile
Paine prajita cu usturoi
M-am descurcat de minune cu cina de aseara, desi am ajuns tarziu acasa. Am pregatit rapid painicile