Ciorba de perisoare delicioasa

Trimis de Bunica Bucatareasa la 12-01-2013 11:21
Dintre toate retetele culinare, romanii apreciaza foarte mult ciorbele. Sunt cateva feluri de retete de ciorba la noi, cum ar fi: ciorba de burta, ciorba de vacuta, ciorba de pui, ciorba de perisoare fiind clar printre cele mai apreciate si cautate pe internet, alaturi de alte ciorbite. Adevarul e ca ce poate fi mai bun cand vi de afara iarna, infrigurat, decat o ciorba de perisoare calda si gustoasa. Iata o reteta a bunicii de ciorba de perisoare.
  • Carne tocata slaba: 700 de grame
  • Pastarnac: 1 radacina
  • Smantana 20%: 200 mililitri
  • Rosie: 1 mare
  • Cepe: 2 bucati
  • Telina radacina: 1 mica
  • Patrunjel radacina: 1 bucata
  • Morcovi: 3 bucati
  • Ardei gras: 1 bucata
  • Oua de tara: 2 bucati
  • Orez: 7 linguri mari de inox
  • Otet, bors, lamaie : dupa gust sa fie acrisoara
  • Boia dulce: 1lingurita mica rasa
  • Sare: dupa gust
  • Piper: obtional
  • Patrunjel verde: 4 fire tocat marunt
  • Marar verde: 3 fire tocat marunt
  • Leustean verde: 3 fire tocat marunt
Morcovii, ardeiul gras, pastarnacul radacina, telina radacina, patrunjelul si 1 ceapa se curata, se spala bine si se taie in cubulete mici.
Se pun legumele intr-o oala de inox, se toarna 4 litri de apa rece si se dau la fiert. Separat, se pun la fiert 500 de ml. de apa intr-o craticioara. Cand apa clocoteste, se adauga 4 linguri de orez (3 linguri de orez se pastreaza) si se opareste timp de 2 minute. Se scurge orezul si se clateste sub jet de apa rece. Carnea tocata de vita, slaba de preferat, orezul oparit, cele doua albusuri de ou (galbenusurile le pastram separat), a doua ceapa tocata foarte mica, o mana de patrunjel verde tocat mic, o lingurita de boia dulce, sare si piper se framanta bine. Formam perisoarele din ce am amestecat.
Cand legumele fierb in clocot in cratita mare, se adauga orezul ramas adica 3 linguri, adaugam dupa ce am format, perisoarele si potrivim gustul ciorbei, dupa care adaiga o rosie taiata mica, bucatele. Mi tinem la foc sa fiarba 3, 4 minute dupa care oprim focul si adaugam verdeata tocata, acoperim oala, cratita cu un capac sa nu iasa savoare celei mai reusite retete de ciorba de perisoare ca la bunica. Se lasa putin sa se raceasca, batem galbenusurile de ou cu smantana 20% si 2 linguri de apa, apoi diluam ouale si smantana cu un polonic de zama din ciorba de perisoare, dupa care o turnam in zama de ciorba. Se mai acreste dupa gust, se mai sareaza daca este nevoie.
Pofta buna
Retete ca la bunica.
Retete asemanatoare
Bors de cartofi cu ochiuri
Dintre toate retetele culinare, romanii apreciaza foarte mult ciorbele. Sunt cateva feluri de retete
Bors de legume
Dintre toate retetele culinare, romanii apreciaza foarte mult ciorbele. Sunt cateva feluri de retete
Supa crema de linte cu legume
Dintre toate retetele culinare, romanii apreciaza foarte mult ciorbele. Sunt cateva feluri de retete