Dovlecei umpluti

Trimis de Masterchef la 10-01-2013 08:07
Daca ati gustat ardei umpluti ,si sigur ati servit,dovlecei sunt mai frageti mai deliciosi.
4 dovlecei mai grosi, potriviti pentru umplut
400 g carne tocata
3 linguri orez cu bobul lung
o lingura marar tocat
o lingura patrunjel tocat
cimbru verde tocat sau uscat
o lingura pasta de tomate
300 ml suc de rosii
150 ml supa de legume
2 linguri ulei
o lingura faina
sare
piper
Speli dovleceii si le indepartezi capetele, ii dai in doua sai trei bucati, in functie de marimea lor, si le scobesti miezul cu ajutorul unei lingurite, lasand doar marginea si fundul, avand grija sa fie intreaga, fara fisuri.
Separat, amesteci carnea tocata cu orezul spalat si scurs, marar, patrunjel, pasta de tomate, cimbru, sare si piper, dupa gust.
Umpli dovleceii cu compozitia preparata si ii asezi, in pozitie verticala, intr-o cratita. Adaugi sucul de rosii amestecat cu 2 linguri de ulei si cu supa de legume. Ii acoperi cu capac si-i lasi la fiert, la foc mic, cca 35 de minute.
Adaugi faina frecata cu 3 linguri de apa rece sau cu suc de rosii si introduci vasul la cuptor pentru 10 minute, fara capac.
Ii servesti calzi, cu smantana adaugata direct in farfurie.
Pofta buna!
Retete asemanatoare
Caltabosi
Daca ati gustat ardei umpluti ,si sigur ati servit,dovlecei sunt mai frageti mai deliciosi. 4 dovle
Reteta de pui cu smantana
Daca ati gustat ardei umpluti ,si sigur ati servit,dovlecei sunt mai frageti mai deliciosi. 4 dovle
Pulpe de curcan la cuptor
Daca ati gustat ardei umpluti ,si sigur ati servit,dovlecei sunt mai frageti mai deliciosi. 4 dovle